Kurt Skottenborg

Vi er ikke som de andre

-vi sætte gang i tingene i samarbejde med Jer

Vi er ikke som de andre

-vi sætte gang i tingene i samarbejde med Jer

Kurt Skottenborg

Sælg selv eller gennem mægler?

Selvsalg med boligadvokat/jurist eller salg igennem ejendomsmægler.

I dag er der flere og flere, der vælger selv at stå for hele boligsalget eller dele deraf.
Den teknikse udvikling har gjort, at mange nemt selv kan oprette en hjemmeside for huset, og samtidig foregår langt den meste informationssøgning online eller via sociale medier.

Ved selvsalg er det typisk boligsælgeren, der står for markedsføring, koordinering af fremvisningen samt selve fremvisningen overfor interesserede boligkøbere. Sælger holder selv ”hånd i hanke med salget” og er derfor sikker på, hvad der bliver fortalt under fremvisningen.
Derudover er den åbenlyse fordel, at man sparer ejendomsmæglersalæret.

Dog anbefaler vi altid, at sælger rådfører sig med en boligadvokat/jurist, så man har mulighed for at finde den rigtige pris og samtidig er sikker på, at man er ordentlig stillet juridisk og har tjek på alle dokumenter så som tilstandsrapport, energirapport, elrapport osv.

Er du selv den bedste sælger?

Nogle gange må man dog erkende, at man ikke selv er den perfekte sælger, eller også vil man gerne have ro i sindet og vide, at der er andre, der har styr på fremskaffelse af diverse dokumenter – og formidler dokumenternes indhold i et forståeligt sprog.
Indser man det, er det helt sikkert den bedste idé at indgå en aftale med en ejendomsmægler.

Dog anbefaler SKOTTENBORG stadig, at man selv sørger for at være aktiv i salgsarbejdet. Det er vores erfaring, at det gælder om at komme ud og bearbejde lokalområdet, eftersom det i de fleste tilfælde er dem, der flytter adresse og ikke personer, der kommer langvejs fra.

Når man vælger en ejendomsmægler, kan man jo også altid selv vælge, hvor meget man vil have ejendomsmægleren til at stå for, og hvilke dele man selv ønsker at varetage.

Nogle vælger, at ejendomsmægler udelukkende er ansvarlig for papirarbejdet og markedsføringen, mens andre vælger, at ejendomsmægler hjælper med hele processen.

Men uanset om ejendomsmægler er med i hele processen, så er der ingen tvivl om, at jo mere energi, man selv lægger i projektet, jo større mulighed er der for at få solgt boligen på rekordtid.